online boeken shop

Ashford Book of Carding & Book of Handspinning
Alle spinnewielen op voorraad
boek eco-verf

boek eco-verf

€ 39.00 incl BTW
€ 36.79 excl. BTW (6%)

Productinformatie
Wil je zelf verf maken van het fluiten­kruid? Acht kleuren uit één verfbad halen? Marmeren met aarde­pigmenten? Textiel verven in prachtige natuur­lijke kleuren? Historische inkt maken? Een prachtige afdruk uit een viooltje kloppen?

In dit boek neemt Anja Schrik je mee op ontdekkings­reis door de wereld van de natuur­lijke kleuren. En dat is een intensieve, boeiende reis langs veel kleuren en methoden om kleur­stoffen uit planten en aarde te winnen en te gebruiken.

Creatief met kleur
Eco-verf is een boek over verven met natuurlijke kleurstoffen op heel veel manieren. Een boek vol recepten om inkt en verf te maken, te verven in verfbaden en allerlei creatieve tech­nieken om je verf te gebruiken. Het boek staat vol met inspirerende foto’s, praktische tips en toe­passingen. En er zijn natuurlijk ook stap-voor-stap hoofd­stukken waarmee je direct aan de slag kunt.


Inhoud van het boek Eco-verf
Het boek bestaat uit vijf delen. De eerste drie gaan over verschillende verf­technieken. Eerst leer je om zelf verf te maken van planten. En je ziet in woord en beeld wat je allemaal met de verf kunt doen.

In het tweede deel staat het maken en gebruiken van verf­baden centraal. Kleur­stoffen direct uit bladeren over­brengen op stof door kloppen, stomen en koken komt in het derde deel aan bod. Dan volgt het vierde deel waarin Anja Schrik je mee­neemt in de wereld achter de verf. Een beetje schei­kunde, plant­kunde en universele verf­recepten om zelf mee te experimenteren. Een lijst met ingrediënten en materialen vind je ook in dit hoofdstuk.

In het laatste deel, “Stap voor stap”, zijn zes concrete projecten uitgewerkt. In dit deel staat letter­lijk stap voor stap uit­gewerkt hoe je verf van fluiten­kruid maakt, marmert op stof en papier, indigo uit wede­planten kunt winnen, een indigo­kuip maakt, hoe je beits­verf maakt en wat je ermee kunt doen en zelfs hoe je afdrukken van bladeren op beton kunt maken!

Andere producten uit de boeken
UW AANKOOP
IS GEWAARBORGD

Consumenten en gegevensbescherming
Retourrecht van 14 dagen
Veilige betaling met SSL verbinding