online xxl breien shop

Alle spinnewielen op voorraad
 
 
Een breiwinkel zijn we niet, maar de lontwol die je nodig hebt voor extra dikbreien en haken hebben we in overvloed….
 

Breien met lontwol

Superdik chunky breien/haken is een hype, de dikke lontwol die je hier voor nodig hebt, hebben wij in voorraad...
Dus .. als je gaat armbreien of met dikke houten brei/haaknaalden ( nr 25 nr 35 ) aan de slag wil, dan ben je bij ons aan het juiste adres.
Hieronder kun je hiervoor de meest geschikte lontsoorten vinden.
 

Natuur : 

 Schots Landschaap : Kleur: Licht grijs/bruin          35 Micr.  
 
 Nieuw Zeelandse Merino wolwit                 24 Micr.
 
 IJslandse Wol lichtgrijs gemêleerd             34 Micr.
 
 
 Gotland                33 Micr.
 
 Australische Merino gemêleerd grijs           22 Micr.
 
 
       
 
 
 
 

Bio/gifvrije geverfde lontwol :

Australische Merino extra zacht      19 Micr.  Voor fluffy baby en kinderdekentjes met prachtige zijdeglans.                                                                                                           Google: “bump blankets”

 
Europese Merino middel zacht         27 Micr.  Extra voordelige lontwol, 22 prachtige trendy kleuren.
                                                                      Enkel verkrijgbaar per baal van 4,5 à 5 kilo.
                                                                      Bio/diervriendelijk, Europese topkwaliteit, gifvrijgeverfd (volgens EU normen).
 
 
 
Als je hier je keuze uit gemaakt hebt, dan moet je enkel nog je breipennen/haaknaalden kiezen. 
Ongesplitste lontwol : Haaknaald jumbo 35.  Breinaald recht of rondbreinaald Jumbo 35.
Alle breinaalden zijn van het uitstekende merk KnitPro . De rechte zijn 40cm lang en de Jumbo rondbreinaalden zijn verkrijgbaar met een kunststof verbindingskabel van 120 of 150 cm.
 

Tips voor het XL –breien en haken. 

Lontwol is ongesponnen en niet getwijnd. De vezels zijn in één richting gekamd tot een lont. Daardoor is het een mooi zacht en volumineus garen, maar het is wel een beetje zwak omdat je het gemakkelijk uit elkaar trekt.
 
Met lontwol kan je echter ook dik breien of haken. Daarbij moet je wel goed rekening houden met de eigenschappen van deze wol. Je kan er niet hard aan trekken, anders breekt de lont. Dat gebeurt vooral als je al wat verder bent met het werk. Het gewicht van je brei- of haakwerk kan er dan voor zorgen dat de lont gemakkelijker breekt.
 
Een breuk is gelukkig niet erg. Je kunt de beide stukken lont weer eenvoudig aan elkaar zetten. Gewoon de wol aan beide uiteinden een beetje uitrafelen, de uiteinden op elkaar leggen en tussen de handen losjes weer in elkaar rollen. Dan voorzichtig doorbreien of –haken. De lont krijgt in de steek weer zijn stevigheid terug en de reparatie zal niet opvallen.
 
Heel af en toe zitten er in de lont ook wel zwakkere plekken. Wol is een natuurproduct, dat niet altijd 100% regelmatig gekamd kan worden. Er treden tijdens het kammen altijd lichte variaties in dikte op. Dat is typisch aan het materiaal en het is zeker geen productiefout. Maar zoals gezegd, kan een breuk gemakkelijk hersteld worden.
 

Kan ik XL-breiwerk wassen ?

Wol heeft een hoog zelfreinigend vermogen doordat het van nature lanoline bevat ( wolvet). Daardoor is het vuilafstotend. Je breiwerk buiten aan de lijn luchten, liefst op een vrieskoude ochtend, is daardoor meestal voldoende.
 
Wassen van lontwolproducten is af te raden. De wol kan daardoor zij luchtigheid en zachtheid verliezen. Is het toch nodig dan kan je je superdikke breiwerk laten reinigen bij de stomerij. Of je kunt het zelf met de hand wassen met een zacht wolwasmiddel zoals Eucolan. Dompel de wol geheel onder in handwarm water; Zachtjes aandrukken totdat de wol door en door nat is. Maar let op : beweeg de wol zo min mogelijk, anders loop je kans dat hij gaat vervilten. Dat wil je niet. Vermijd ook plotselinge temperatuursveranderingen, ook dat kan leiden tot vervilten.
 
Wassen in de machine is niet aan te raden, omdat je er tijdens het wassen weinig zicht op hebt. Maar het kan soms wel tot goed resultaat leiden. Gebruik in ieder geval het wolwasprogramma en een wolwasmiddel.
Laat gewassen breiwerk horizontaal drogen. Als je het ophangt vervormt het door zijn eigen gewicht. Druk het water uit de wol, niet wringen! Leg het te drogen op een handdoek op tafel.
 

Werken met Lontwol

Je gebruikt de hele lont , of je kan deze één of meerdere malen splitsen, afhankelijk van de gewenste dikte waar je mee wil gaan breien/haken.
Als je de lont zo gebruikt, krijg je een heerlijk zacht brei- of haakwerk. De wol blijft wel een beetje pluizen, want lontwol is niet gesponnen of getwijnd. De vezels zijn mooi in één richting gekamd.
 

Armbreien

Je kunt lontwol breien en haken met extra dikke pennen (25-35 ) maar je kunt ook lekker wild armbreien, helemaal zonder pennen. Gewoon de lontwol breien op je eigen armen. 
 

Hoeveel heb ik nodig ? 

Dat hangt heel erg af van je manier van breien of haken. Hoe dikker de naald, des te meer wol je gebruikt.
Als je vast breit of haakt , gebruik je ook meer dan wanneer je losjes werkt. Splits je de lont, of gebruik je de gehele lont?
Kortom het kan nogal verschillen. Je kunt dit als leidraad gebruiken:
 
Plaid 120x 150 cm  ca 3 kilo.
 
Kussen 50 x 50 cm (twee zijden)  ca 1 kilo.
 
Sjaal 20 x 120 cm ca 500 gram.
 

Lont aan elkaar zetten

We leveren de bestelling van meerdere kilo’s lontwol zo veel mogelijk aan één stuk. Maar omdat de lont uit onze voorraad niet eindeloos is, kunnen wij niet garanderen dat dit altijd lukt. Omdat twee stukken lont eenvoudig aan elkaar te zetten zijn, is dit ook geen probleem. Beide einden een beetje uitrafelen en over elkaar leggen, dan lichtjes in elkaar rollen en verder breien.
Je ziet er na het breien echt niets meer van..


UW AANKOOP
IS GEWAARBORGD

Consumenten en gegevensbescherming
Retourrecht van 14 dagen
Veilige betaling met SSL verbinding