online zijde shop

Lontwol, Naaldvlies, Krullen, Nepps, Kogeltjeswol, Ramie, Moerbeizijde, Tussahzijde, Zijde, Chifffon sjaal, Kaardvlies, Eucolan, Angelina, Dikke wol, Chunky Blanket, Plantaardige vezels, Edele vezels.
tussah zijde 50gr

tussah zijde 50gr

€ 5.00 incl BTW
€ 4.13 excl. BTW (21%)op voorraad
Productinformatie
Wilde zijde: Tussah Silkworm (diervriendelijk / non-violent silk) - 100% zijde

Anders dan dat de naam misschien doet vermoeden komt deze Wilde Zijde niet van zijderupsen die in het wild leven. De Wilde Zijde komt van rupsen anders dan de Bombyx Mori zijderups en worden net als de Bombyx Mori door de mens gehouden en verzorgd. Slechts circa 10% van de totale zijdeproductie bestaat uit wilde zijde. De kleur komt door het voedsel wat de rupsen eten.

Wilde zijde - ook vaak Tussah zijde genoemd - is een diervriendelijke zijde omdat de rups is verpopt en is uitgekomen als zijdevlinder uit de cocon. Het proces is dus niet onderbroken. De zijden draden van de - uitgekomen en daardoor beschadigde- cocons worden uit elkaar gehaald, zijn afgehaspeld en verwerkt tot stoffen. Wilde zijde kenmerkt zich door een wat stuggere valling - veroorzaakt door de restjes zijdelijm (sericine), de wilde zijde is namelijk niet ontdaan van deze zijdelijm, het proces wat ontbasten wordt genoemd. De zijdelijm geeft wilde zijde een warme tint; van crémekleurig tot zelfs diep bruin.

Wilde zijde kunt je prachtig verwerken of eerst bewerken, bijvoorbeeld verven met zijdeverf. Hou daarbij rekening met een warme ondertoon in het uiteindelijke kleurresultaat. Zeer geschikt voor kleding (jasjes, broeken, rokken, jurkjes) en interieur (kussens, gordijnen).

Andere producten uit de zijde


chiffon zijde sjaal 180/45cm
 
€ 10.95 incl BTW
moerbei zijde100gr
 
€ 10.90 incl BTW
moerbei zijde 1000gr
 
€ 93.00 incl BTW
tussah zijde 1000gr
 
€ 79.00 incl BTW
tussah zijde 50gr
 
€ 5.00 incl BTW


UW AANKOOP
IS GEWAARBORGD

Consumenten en gegevensbescherming
Retourrecht van 14 dagen
Veilige betaling met SSL verbindingsdfs